Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Ring oss idag: 08 - 55 111 550

Frågor och svar

Nedan listas våra mest förekommande frågor. Hittar du inte vad du söker, skicka oss ett mail eller ring oss så försöker vi hjälpa dig.

Frågor om leverans och frakt

Hur lång är leveranstiden?
De flesta produkter har en leveranstid på 3-4 veckor från lagd beställning. Den normala leveranstiden för varje produkt finns angiven på respektive produktsida. Ofta kan vi pressa ner leveranstiden om det är bråttom. Kontakta oss ifall du har en specifik deadline så kontrollerar vi ifall vi klarar den.
Har ni produkter med expressleverans?
Ja, vi har ett antal produkter som vi kan leverera extra snabbt. T.ex. karameller med datatryck respektive Freshcards med eget tryck.
Hur levereras varorna?
Alla varor levereras med företagspaket. Det är därför viktigt att det finns bemanning under kontorstid på leveransadressen. Det är tyvärr inte alltid möjligt att i förväg få reda på exakt dag och tidpunkt då leverans kommer att ske.
Kan jag få leverans till mer än en adress?
Ja, det är möjligt. Fraktkostnad för leveransen till den extra leveransadressen tillkommer dock.

Frågor om pris och betalning

Tillkommer moms på priserna?
Ja, moms tillkommer på alla priser. Momsen är 25 % med undantag för livsmedel som har 12 % moms.
När sker betalning?
Betalning sker normalt mot faktura 20 dagar. Normal kreditprövning sker alltid på nya kunder. Privatpersoner betalar alltid i förskott.

Frågor om logotyp och tryck

I vilket format vill ni ha tryckfilen?
Vi behöver normalt tryckfilen som en vektorfil. Vektorfiler är vanligtvis sparade som en EPS-fil. I några fall går det också bra att använda högupplösta bitmappsfiler (exempelvis en JPEG-fil) med en upplösning på minst 300 dpi. Kontakta gärna oss ifall du är osäker på ifall en fil fungerar.
Vad är en EPS-fil?
En EPS-fil är en s.k. vektorfil. En vektorfil kan förstoras och förminskas utan att den tappar i kvalitet vilket gör att den lämplig vid märkning.
Jag kan inte öppna EPS-filen. Är det något fel på den?
EPS-filer kan bara öppnas i speciella ritprogram. Kan du inte öppna EPS-filen beror det troligtvis på att du inte har något sådant program installerat på din dator.
Varför behöver ni en Pantone-/PMS-kod?
För att beställda varor ska bli tryckta med rätt färg behöver vi veta vilken tryckfärg du vill att vi ska använda. Tryckfärgen anger du som en Pantonekod, också kallad PMS-kod. Denna kod styr helt och hållet vilken färg trycket får. Om du inte har en PMS-kod kan du också överlåta på oss att bedöma vilken PMS-kod som bäst motsvarar färgen i din tryckfil. För produkter där det ingår 4-färgstryck behöver du inte ange några PMS-koder.
Vad är flexotryck?
Vid flexotryck används gummiklichéer. Vi trycker med vattenbasserade färger och miljövänligt material. Vi kan trycka upp till fem PMS färger alternativt CMYK.
Vad är tampotryck?
Traditionell tampo eller tampongtryck som det också kallas. Klichéerna etsas i plåt.
Vad är datatryck?
Speciellt anpassad för små serier, ofta med kort leveranstid. Trycks i fasta färger: röd, grön, blå eller svart.
Vad är digitaltryck?
Nya och moderna tryckmetoden. Här används 4-6 blandningsfärger för bästa resultat.
Vad är offset?
Traditionell tryckteknik som används i de flesta tryckarbeten som tex kataloger, böcker, broschyrer mm. Här använder vi oss av ett kvalitetscertifierat tryckeri. Vid tryck med PMS färger använder vi oss av Pantones färgskala som guide. Färgerna kan avvika på grund av skillnad på material.

Övriga frågor

Kan ni erbjuda andra produkter än de som visas på hemsidan?
Skulle du mot förmodan inte hitta vad du eftersöker inom reklamgodis så hjälper vi dig gärna dig att leta fram produkten du eftersöker.
Kan ni skicka ut ett prov?
Vi har prover tillgängliga på de flesta produkter som visas på vår hemsida. Proverna kostar ingenting och behöver inte returneras. Undantag görs dock för utskick av dyrare produkter eller stora antal. I dessa fall måste proverna returneras efter påseendet.
Mobile version: Enabled